چای سبز سالم‌ترین نوشیدنی

شما عزیزان را به نوشیدن چای سبز ایرانی که از برگ‌های سرگل و بهاره‌ی بوته چای در لاهیجان تولید می‌شود و عطر و طعم دلنشین و شگفت‌انگیز و خواص درمانی بسیار خوبی دارد، دعوت می‌نماییم. در متن زیر ۱۰ مزایای سلامت چای سبز که توسط مطالعات مختلفی اثبات شده است، شرح داده خواهد شد.

۱- چای سبز حاوی ترکیبات بیولوژیکی است که سلامتی را گسترش و بهبود می‌بخشد.

چای سبز غنی از پلی‌فنل‌ها است که اثراتی مانند کاهش التهاب و کمک به مبارزه با سرطان دارد. چای سبز حدوداً ۳۰ درصد وزنی از پلی‌فنل‌ها که آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند، از جمله مقدار زیادی از نوعی ترکیب کاتکین را داراست که به جلوگیری از آسیب سلولی و مولکولی می‌پردازند. این ترکیبات می‌توانند تشکیل رادیکال‌های آزاد را در بدن کاهش دهند و از این طریق سلول‌ها و مولکول‌ها را از آسیب محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد نقش بسزایی در بروز پیری و انواع سرطان‌ها ایفا می‌کنند.

۲- ترکیبات چای سبز می‌تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد و شما را دقیق‌تر سازد.

عنصر فعال و کلیدی موجود در این گیاه سودمند کافئین است که محرک شناخته شده است. همچنین چای سبز دارای اسید آمینه L-theanine است که قادر به عبور از جدار رگهای خونی مغزی است. مطالعات نشان می‌دهد که کافئین و L-theanine می‌تواند اثرات سینرژیک (اثر تشدید کننده بر هم) داشته باشند. اثر این دو ترکیب به ویژه در بهبود عملکرد مغز است. چای سبز به دلیل دارا بودن دو ترکیب L-theanine و دوز کمتر از کافئین، می‌تواند به شما نوعی نشاط متفاوت از قهوه بدهد. بسیاری از مردم با داشتن انرژی پایدارتری نسبت به قهوه، چای سبز را مصرف می‌کنند و آن را بسیار مفید می‌دانند.

۳- چای سبز باعث افزایش سوخت وساز چربی و بهبود عملکرد فیزیکی می‌شود.

اگر شما به لیست مواد تشکیل دهنده یک رژیم مکمل چربی سوز نگاه کنید، به احتمال زیاد چای سبز را جزئی از ترکیبات اصلی آن خواهید دید. این خصوصیت به دلیل افزایش چربی سوزی و افزایش میزان متابولیسم در آزمایشاتی است که پس از مصرف چای سبز و در نمونه انسانی انجام شده است. طی یک مطالعه بر 10 مرد سالم، چای سبز مصرف انرژی را 4 درصد در بدن آنها افزایش داد. مطالعه دیگری نشان داد که اکسیداسیون چربی 17 درصد افزایش می‌یابد و نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند به طور انتخابی سوزاندن چربی‌ها را افزایش دهد. 

۴- آنتی اکسیدان های چای سبز خطر ابتلا به برخی انواع سرطان را کاهش می‌دهند.

سرطان ناشی از رشد کنترل نشده سلول‌ها و یکی از علل اصلی مرگ در جهان است. آنتی‌اکسیدان‌ها به عنوان کاهش دهنده آسیب اکسیداتیو ناشی از توسعه سرطان شناخته شده و می‌توانند اثر محافظتی بر سلول‌های بدن داشته باشند. چای سبز یک منبع عالی از آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند است، بنابراین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

۵- چای سبز می‌تواند به محافظت مغز از پیری و زوال کمک کند.

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون.

بیماری آلزایمر شایع‌ترین بیماری عصبی در انسان و یکی از علل اصلی زوال عقل است. همچنین بیماری پارکینسون دومین بیماری شایع از بین‌برنده‌ی سلول‌های مغز بوده و شامل مرگ نورون‌های تولید دوپامین در مغز است. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که ترکیبات کاتکین در چای سبز می‌توانند اثرات محافظتی مختلفی بر روی نورون‌ها در آزمایش‌های مدل‌سازی شده در لوله‌های آزمایشگاهی و مدل‌های حیوانی داشته باشند، که به طور بالقوه خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش می‌دهد.

۶- چای سبز می‌تواند باکتری‌های دهان را از بین ببرد و باعث بهبود سلامت دندان‌ها و کاهش خطر ابتلا به عفونت شود.

کاتکین‌ها در چای سبز دارای اثرات بیولوژیکی بسیار زیادی هستند، برخی مطالعات نشان می‌دهد که می‌توانند باکتری‌ها را از بین ببرند و ویروس‌هایی مانند ویروس آنفلوآنزا را مهار کنند و به طور بالقوه خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهند. استرپتوکوک موتانس، باکتری‌های مضر اولیه در دهان است، که باعث تشکیل پلاک روی دندان‌ها می‌شود و یکی از عوامل پیشرو در ایجاد حفره‌ها و پوسیدگی دندان است. مطالعات نشان می‌دهد که کاتکین‌های موجود در چای سبز مانع رشد استرپتوکوک موتانس می‌شوند، پس مصرف چای سبز با بهبود سلامت دندان و کاهش خطر ابتلا به پوسیدگی همراه است. مطالعات متعددی نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند بوی بد دهان را کاهش دهد.

۷- چای سبز می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

دیابت نوع 2 در چند دهه گذشته به میزان بسیار زیادی شیوع پیدا کرده و در حال حاضر حدود 400 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است. این بیماری شامل افزایش سطح قند خون به علت مقاومت سلول‌های بدن به انسولین یا عدم توانایی تولید انسولین است. مطالعات نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و سطح قند خون را کاهش دهد. یک مطالعه در افراد ژاپنی نشان داد کسانی که بیشترین چای سبز را مصرف می‌کردند، 42 درصد کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بودند. طبق 7 مطالعه که بر روی ۲۸۶ هزار نفر انجام شد، مصرف کنندگان چای سبز 18 درصد کمتر از سایر افراد احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را دارند.

۸- چای سبز می‌تواند خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد.

چای سبز می‌تواند بعضی از عوامل خطر اصلی برای این بیماری‌ها را بهبود بخشد که شامل کاهش همه انواع کلسترول، کلسترول LDL و تری گلیسیرید می‌باشد. چای سبز به شکل چشمگیری ظرفیت آنتی اکسیدانی خون را افزایش می‌دهد، و از اکسیداسیون ذرات LDL که بخشی از مسیر بیماری‌های قلبی است، محافظت می‌کند. با توجه به اثرات مفید این برگ سبز شگفت انگیز بر روی عوامل خطر بیماری‌های قلبی، تعجب آور نیست که مصرف‌کنندگان چای سبز تا 31٪ کمتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی باشند.

۹- چای سبز می‌تواند به کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به چاقی کمک کند.

با توجه به این که چای سبز میزان متابولیسم را در کوتاه مدت افزایش می‌دهد، این امر می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که چای سبز منجر به کاهش چربی بدن، به ویژه در ناحیه شکمی می‌شود. یکی از این مطالعات یک بررسی 12 هفته‌ای تصادفی در 240 مرد و زن بود، که طی این دوره گروه مصرف کننده چای سبز کاهش چشمگیری در درصد چربی کل بدن، وزن بدن، چربی دور کمر و شکم را نشان دادند.

۱۰- چای سبز به شما کمک می‌کند بیشتر عمر کنید

با توجه به اینکه مصرف کنندگان چای سبز کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان قرار دارند، این امر می‌تواند به شما کمک کند که به مدت طولانی‌تر زندگی کنید. در مطالعه 40530 بزرگ‌سال ژاپنی، کسانی که بیشترین مقدار چای سبز (5 یا بیشتر فنجان در روز) را مصرف می‌کردند، در طول 11 سال احتمال مرگ آنها به دلیل انواع بیماری به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت. 

منبع:  www.hidoctor.ir/311303_10


به منظور دستیابی به احساس بهتر، کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، شما ممکن است بخواهید چای سبز را به طور منظم، بخشی از زندگی خود در نظر بگیرید. شما می‌توانید چای سبز کاملا ارگانیک و طبیعی بذرافشان را از اینجا خریداری کرده و سلامت خود را بهبود ببخشید.